Čokolada je poslastica koja se dobiva miješanjem kakaove mase s većom ili manjom količinom šećera. Najčešće na tržište dolazi u obliku pločica. Ime potječe iz vremena kada se čokolada više pila kao napitak iz riječi Xocóatl ili chocolatl (xoco što znači gorko i atl voda), od čega se dalje proširila po drugim indoeuropskim jezicima, pa je ušla u engleski kao chocolatenjemački Schokoladefrancuski chocolat. U današnjem nahuatlu zove se xocolātl.

Plod drveta kakaovca (latTheobroma cacao ili hrana bogova) daje osnovnu sirovinu u proizvodnji čokolade, to je kakao (u astečkom cacaotl), neugledna je biljka što raste u tropskoj šumi od južnog Meksika do bazena Amazone.

Choco royal mliječna 100g

Bar Code: 3859892800031

Choco royal s lješnjakom 100g

Bar Code: 3859892800079

Choco royal bijela 100g

Bar Code: 3859892800055

Choco royal bijela s brusnicom 100g

Bar Code: 3859892800086

Choco royal s rižom 80g

Bar Code: 3859892800062

Choco royal s rižom 180g

Bar Code: 3859892800093

Choco royal s rižom 240g

Bar Code: 3859892800192

Choco royal za jelo i kuhanje 100g

Bar Code: 3859828000047

Choco royal za jelo i kuhanje 250g

Bar Code: 3859892800109